Birten BİLECİKLİ evi

  • Cankut BÜYÜKTOKSAVUL
  • Beyoğlu - İstanbul - TÜRKİYE

İşimin en keyifli taraflarından birisi de mekanı oluşturma sürecinde  müşteri kimliği ile gelen işverenin zamanla dosta dönüşmesidir. Tıpkı sevgili Birten BİLECİKLİ ile olan çalışmamızdaki gibi. Kendisi yılmaz bir eğitim neferi, emekli olduktan sonra da çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alan aktif bir hanımdır. Tanıdıkça enerjisine, iyimserliğine, çalışkanlığına hayran olacağınız o ışıltı saçan insanlardandır.

Kendisi ile daha önce çalıştığım ve yaptığım iç mimarlık işlerimi bilen bir dostumun vasıtasıyla tanıştım. Uzun zamandır yaşadığı evini daha renkli daha yaşanılası bir hale getirmek için bana başvurdu. Yaşadığı ev, renkli şahsiyetiyle çok da örtüşmüyordu, o da bunun farkında idi. Daha ilk görüşmede her ikimiz de ortaya çok güzel bir mekan çıkacağı hayaliyle heyecandan yerimizde duramıyorduk.

Proje üzerinde kararlar verildi,  stil ve malzemeler, renkler 1-2 gün içerisinde seçildi. Ve bu hızla da işe başlandı. İki aylık bir süre sonunda bu keyif veren çalışma bitti.

Birten Hanım'dan aldığım geri bildirimler yakın çevresinin de yapılan işleri çok beğendiği  ve beni en çok duygulandıran konu da mutfakta kirişe astığımız şahane tabaklar oldu. Annesinden kalma bu tabakların dekorasyona katılmasından dolayı çok mutlu idi.

Ben de öncelikle müşteriyken dostum olan Birten BİLECİKLİ'yle çalışma fırsatı bulduğum ve hep beraber mekanın ruhunu verdiğimiz  için çok mutluyum. Güle güle, sağlıkla oturun...