Santiago Calatrava

  • Cankut BÜYÜKTOKSAVUL
  • Beyoğlu - İstanbul - TÜRKİYE

İlk blog yazımı yazdıktan sonra, acaba kimi, neyi yazmayalım diye düşündüm? Eserleri ile bende hayranlık uyandıran bir çok meslektaşım var, yerli ve yabancı..

Aklınıza adı geliverince, hani yüreğinizi farklı attıran biri olur ya..Gerçi onlardan da çok bende..İlk aklıma geliveren İspanyol mimar Santiago CALATRAVA oldu.  Zira GAUDI gibi bir mimarı çıkaran İspanya’nın havasındanmı, suyundanmı  bilemedim, onunda binaları, tasarımları, çizimleri her şeyiyle çok özgün ve doğadan. Mühendislikten ayrılıp mimarlığı seçmesi ve gerçekte birbiriyle çok geçinemeyen iki disiplini olağanüstü bir şekilde harmanlaması bende büyük bir hayranlık uyandırıyor. Yaşamın içinde gördüğümüz formlar, kuş, kanat, insan vücudunun parçalarını başarılı bir heykeltıraş olduğu için,  bu ustalığıyla yapılarına aktarıyor. Onun yapılarında klasik yapı sistemleri kolon, kiriş gibi yapı elemanlarını görmeniz pek olası değil. Zira onun doğadan ilham aldığı unsurlar ancak kabuk sistemle hayat buluyor.

Merak edenler için büyük ustanın hayatı hakkında yüzeyselde olsa bilgi edinmek isteyenler için bir link vereyim: Santiago Calatrava

Hayatı, mimarlığı güzelleştiren Santiago’ya benden bi selam olsun…Sizi onun özgün çizimleriyle baş başa bırakayım...